Skrik fra Nordhue

“SKRIK FRA NORDHUE”

Festspillene i Elverum i samarbeid med Topp3 og Teater Innlandet presenterer musikkteateret”Skrik fra Nordhue” utendørs på Nordhue i Løten søndag 4. august klokka 22.30. Det går buss fra Budor kl. 20.30. Sikre deg billetter allerede nå: https://www.fie.no/program/skrik-fra-nordhue/

Dette vil bli en musikkteateropplevelse du ikke har sett maken til! Nær 70 medvirkende aktører fra inn- og utland vil i kveldstimene gi deg dans, teater, billedkunst, jazz, folkemusikk, rock og samtidsmusikk, i fantastisk natur, inspirert av tidsånden som omga Edvard Munch da han malte “Skrik”. Med utsikten fra Nordhue og skumringsstemningen i kveldstimene som bakteppe, blir Skrik fra Nordhue en unik nattforestilling som blander dans, teater, billedkunst, jazz, folkemusikk, rock og samtidsmusikk. Nordhue ligger på Hedmarksvidda, 772 m.o.h. Herfra går det geografiske, historiske og kulturelle akser som strekker seg langt. Nordhue ligger i Løten, nær grensa til Elverum kommune. Vi kan skimte Kongsvinger i det fjerne, og det enorme skogbeltet Taigaen strekker seg helt til Sibir. Det var i Løten Edvard Munch ble født. Skrik fra Nordhue tar utgangspunkt i kunstnere som var knyttet til steder vi kan se fra Nordhue, og i tidsånden som omga Edvard Munch da han i 1893 skapte «Skrik». Gjennom gamle og nye tekster og nykomponert musikk, uttrykker skuespillere, musikere, billedkunstnere og dansere datidas og nåtidas angst og skrik. Hva lengter vi etter, hva frykter vi og hva brenner vi for?

Mer om “Skrik fra Nordhue” (hentet fra Festspillene i Elverum):
“Du sitter ute på fjelltoppen Nordhue 772 meter over havet nær grensen mellom Løten og Elverum. Du og noen hundre andre så sola gå ned i vest for en snau time siden. Med den forsvant utsikten over Hedmarksvidda og store deler av Sør-Østerdal. Nå er det mørk på alle kanter. I et dunkelt lys på scenen ser du silhuetten av en mann: Alias Edvard Munch.

”Skrik fra Nordhue” er en spektakulært, overraskende og underholdene forestilling med internasjonale og lokale samtidskunstnere. De har skrevet, komponert og framfører ukjente og kjente historier i en musikalsk, rocka og poetisk tidsreise. Utgangspunktet for forestillingen er Munchs verdensberømte maleri ”Skrik”. I 1893 representerte det noe tidstypisk og noe annerledes. Det brøt med tradisjonen om å male fotografisk og uttrykte i stedet svært sterke følelser. Topp3 som står bak produksjonen i samarbeid med blant andre Festspillene i Elverum og Teater Innlandet, spør hva som gjør Skrik aktuelt i dag.

Det kunstneriske svaret får publikum fra nyskrevne tekster av Merete Morken Andersen (Hamar) og Sigmund Løvåsen (Trysil) kombinert med eldre tekster av Dagny Juel, Stanislaw Przybyszewski og Edvard Munch. Frode Haltli (Våler) står for den nyskrevne musikken sammen med Andrej Nebb fra Polen. Andre musikere er Ole Nilssen (Løten), Espen Wensaas, Rasmus Kjorstad og Ådalsbruk musikkforening (Løten). Blant skuespillerne finner vi Knut Erik Engemoen (Elverum), Hanne Dieserud, Julie Moe Sandø og Lars Øyno. Danserne er fra Ps:Dance i Hamar, koreografert av Therese Slob (Hamar). Initiativtakere og medvirkende er Topp3: Kulturarbeider Kristin Solberg (Løten), scenograf og billedkunstner Erik Annar Evensen (Løten / Ringsaker) og regissør Brantzeg (Ringsaker), som har regien for Skrik på Nordhue sammen med Lars Øyno.

”Skrik fra Nordhue” er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Fond for utøvende kunstnere, Løten og Elverum kommuner”

 

Translate »